Gästrikeleden – Järnvägsbanken

Igår vandrade vi en bit på Gästrikeleden min syster och jag, underbar natur och en enkel sträcka att gå (vi gick inte särskilt långt ska jag erkänna). Den delen av leden som vi valde att gå kallas för Järnvägsbanken och är nr 10 i broschyren som ni hittar via länken.

bäverfällda träd

Ännu har jag inte sett någon bäver när vi gått runt i omgivningarna runt Gysinge, men de lämnar ganska tydliga spår efter sig!

älvängarna

Det finns möjlighet att gå ut på älvängarna även om de för närvarande används som bete för fåren, men då ska man nog vara lite bättre klädd på fötterna än vad vi var!

16 reaktioner på ”Gästrikeleden – Järnvägsbanken

  1. Tack. Ja det är vackert där, väl värt ett besök. Men akta dig för myggsäsongen, då är det INTE kul där (men i år har de besprutat så då ska det nog vara drägligt)

   Gillad av 1 person

    1. Gysinge ligger i vad som kallas Nedre Dalälvsområdet som är välkänt och rikskänt för sina mygg. Man har tillstånd att bespruta ibland när det verkar bli ett rejält myggår, och i år har man varit ute en vända och spridit BTI (eller vad det heter) och det blir nog några vändor till om regnet fortsätter.

     Gillad av 1 person

     1. Japp. Men är det någon gång du ska åka så är det när de har besprutat, då är alla små elaka stickmyggor väck 🙂 Och de får bara tillstånd år från år så man vet aldrig hur det blir.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s