Kantarellväder

Regnet och rusket vill inte riktigt ge med sig, men det har ju sina fördelar det också! Gott om kantareller för den som gillar sådana. Jag är själv ingen stor kantarellfantast men det finns det andra i familjen som är. Eftersom jag rör mig mycket i skog och mark med hunden och dessutom tycker det är kul att plocka kantarellerna så är jag numera kantarelleverantör av stora mått!

DSCN5637 Kantarell1 Kantarell2

19 reaktioner på ”Kantarellväder

 1. broranderssvensson

  Vädret inte till sin fördel, men Kantareller trivs. Åter med en ny blogg, den gamla kraschade i måndags. Det gick inte att återskapa den, så det fick bli en helt ny.
  Svante

  Gillad av 2 personer

  1. Trist med kraschade bloggar. Nog för att det är kul med nytt ibland men då vill man ju helst välja själv!
   Ja kantarellerna stortrivs, dessvärre fästingarna också! Med en vit hund ser man vilka mängder fästingar som släpas med hem från skogen – brrr…

   Gilla

   1. broranderssvensson

    Hos mig är inte Fästingar något problem, har inte sett en enda sedan jag flyttade till Kårböle. Däremot är det inte kul att vara ute, om det inte blåser lite, helst kring 6 m/sek eller mer, då får man vara ifred för Mygg, Knott, och smäsve-er.
    Svante

    Gillad av 1 person

    1. Hos oss har det varit förhållandevis lite mygg och då ”bara” skogsmygg, det var en period som knotten var eländiga men sen har det varit ganska lugnt på den fronten – för kallt kanske?

     Gilla

     1. broranderssvensson

      Här fungerar det så, att om jag ser att det blåser tillräckligt för att sätta mig på åkklipparen, så slutar det blåsa när jag börjar klippa gräset. och när jag ska ta fotopromenad är det bara vindstilla tills jag kommer ut.
      Svante

      Gillad av 1 person

  1. Kanske någon som kan bidra med några? Nu tycker jag ju själv att charmen är att plocka dem, inte så himla förtjust i att äta dem så jag plockar oftast åt andra!

   Gilla

 2. Oj måste ta en runda i skogen och kolla. Älskar kantareller. Hund och fästingar är besvärligt. Fick recept hos veterinären på Bravecto en tablett varar i 3 mån. Minton har inte haft en enda fästing sen han fick de. Plockade 3-4 st varje dag innan.

  Gillad av 1 person

  1. Zorro får Bravecto men tyvärr åker de små rackarna snålskjuts på honom hem ändå. MEN de sätter sig inte fast på honom så fästingbetten slipper han. Jag har inte heller sett någon fästing som suttit fast på honom sen jag gav Bravecto i maj.

   Gilla

 3. Måste bege mig ut i skogen nu när den unga familjen har åkt hem. Jag tror att jag får be en veterinär om de där tabletterna, blev dålig av borrelia förra året och det tog att få reda på vad det var som spökade i kroppen! Första fästingen häromdagen, hälften satt kvar och orsakade en infektion.

  Gillad av 1 person

  1. De verkar fungera riktigt bra, men som sagt, snålskjuts hem med hunden får de ändå dessvärre. Någon borde ta fram en liknande tablett för oss hundägare (eller djurägare i stort)

   Gilla

 4. Oj så många kantareller. Har inte varit i skogen de sista dagarna. Vägarna dit står under vatten. Det får sluta regna först. Fast jag äter inte svamp, så det blir bara bilder i så fall. Fina bilder!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag äter förvisso svamp men det är inte någon favorit. Men kul att plocka (och fota) och de som har lite svårt att ta sig ut i skog och mark blir lite glada när de får skörden. Men rensa får de göra själva 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Här var det gott om kantareller !! Ljuvliga bilder 🙂 Gillar att gå ut i skog och mark och leta svamp men det funkar liksom inte här på ön 😉 Reser till Stockholm i slutet av september då kanske det finns tid över om bara vädret tillåter och svampen finns kvar. Skulle gärna ha en vovve som sällskap i skogen men det lär dröja. Maken är förresten i Stockholm nu så han kanske kommer hem med en hög kantareller. Det har han gjort förr. Tycker det är jättegott med kantarellsås…

  Gillad av 1 person

  1. Nej jag kan tro att det inte är så gott om kantareller hos dig 🙂 Ingen hund ännu med andra ord? Det är skönt att ha med sig en hund ut i skogen faktiskt, Zorro upptäcker ju allt som rör sig i skogen långt innan jag gör det. Känns lite tryggare (vi har både älg, vildsvin och björnar i krokarna och jag vill helst inte möta något av dem).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s